Zajímavosti
O kuzlečím mase
Kůzlečí maso je lehce stravitelné, má nízký obsah nasycených kyselin. Tím pádem je vhodné pro ty, kteří mají zvýšenou hladinu cholesterolu. Oproti kuřecímu masu obsahuje vyšší obsah vápníku, draslíku i železa.
Mnoho lidí od kozího masa odrazuje charakteristický zápach, který je někdy cítit i u masa mladých kůzlat. Dá se jej zbavit kupříkladu tak, že necháme maso v kouscích volně viset na čerstvém vzduchu 24 hodin, nebo maso na den či dva naložíme do kyselého mléka.
Nejlepší je ale úplně celé kůzle naložit až na tři dny do marinády. Pokud už si ale navzdory předsudkům kůzlečí dáte, nebudete litovat. Zejména z mladých kozlíků pochází jemně vláknité, křehké a šťavnaté maso s příjemnou mléčnou chutí.